Driver : Malu Bertanya Sesat Jalan, Blogger : Malu Bertanya Tak Dapat Story

Ada pepatah berkata ‘Malu Bertanya Sesat Jalan’. Bagi Blogger ‘Malu Bertanya, Tak Dapat Buat Entry’. Macam tu la lebih kurang persamaan kalau anda sertai event yang melibatkan media social. Jika anda mahu jadi blogger yang punyai kredibiliti dan info yang lengkap, apa salahnya ambil peluang untuk bertanya sewaktu sesi Question and Answer.
Peluang semada sesi Q & A tak semestinya terbuka kepada reporter sahaja. Sebagai seorang blogger, korang juga boleh ajukan soalan kepada wakil syarikat atau celebrity semasa sesi Q & A. Jangan takut, ini peluang anda untuk kenalkan diri anda kepada Media Social yang lain.
Kalau anda ada cadangan untuk tanya soalan, sebaiknya, buat research sikit tentang event tersebut. Cari satu atau dua soalan dan anda boleh kemukakan kepada mereka. Kang nampak lagi professional kalau anda bukan hanya sekadar datang memenuhi undangan tetapi dalam masa yang sama anda mengambil bahagian. 
Sudah pasti kalau kena dengan cara, pihak PR akan menyukai anda, seperti yang MrJocko terima beberapa projek yang menarik dari pihak PR sewaktu events Alcatel dulu.🙂

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s