Lokasi Snorkeling Di Tanjung Biru, Port Dickson

Ramai yang belum tahu bahawa di Port Dickson juga mempunyai lokasi untuk snorkeling yang menarik dan mudah di sekitar persisiran Tanjung Tuan, kawasan Lighthouse lama yang dikenali sebagai Tanjung Biru. Lokasi snorkeling ini terletak berdekatan juga dengan Kem Tentera Tanjung Tuan.

Kawasan snorkeling di Tanjung Biru Port Dickson ini agak besar dan mempunyai spesis batu karang yang agak berbeza dari batu karang di tempat lain. Di sini ada banyak rumpai laut hijau spesis yang tak pernah MrJocko lihat, pemandangan batu karang di kawasan ini banyak berwarna hijau dan jarang sekali dijumpa batu karang yang jenis memanjang dan berbentuk ranting.

 

 

Pengalaman selama 30 minit berenang dan snorkeling sekitar kawasan Tanjung Biru ini memang best. Ada beberapa ketika boleh pilih untuk berdiri di atas batu karang yang agak besar apabila penat berenang. Sambil itu boleh memberi anak-anak ikan kat sini makan dengan menggunakan tangan. Umpannya ialah roti sahaja.

Pakej snorkeling dan berenang sekitar ini memang best. Anda boleh menggunakan khidmat LLOY Marine Sdn Bhd yang sememangnya sudah berpengalaman dalam perkhidmatan sewa boat dan sukan air di sekitar pantai Port Dickson.

Pakej snorkeling ini, sangat sesuai untuk percutian keluarga dan rakan-rakan anda. Harga untuk sewa bot ini agak murah dan berpatutan. Lokasi Tanjung Biru pula dekat dengan Pantai Teluk Kemang dan cuma mengambil masa selama 10 minit sahaja. Jom cuti cuti Malaysia.

Artikel ini menyokong Tahun Melawat Malaysia 2014

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s