Langka Beach Resort Satun, Thailand

Untuk pertama kali MrJocko datang ke Satun, salah satu daerah yang berdekatan dengan Taman Negara Thale, Thailand. Lokasi yang MrJocko tujui ialah Langka Beach Reaort, salah satu resort di kawasan perkampungan sekitar pekan kecil Pak Nam, Satun, Thailand.

Resort ni dikendalikan oleh Muslim dan menyediakan menu masakan Halal. Bilik yang disediakan juga memang diluar jangkaan kerana cantik dan mempunyai servis seperti hotel 3 bintang. Langka Beach Resort ini juga menyediakan sarapan pagi seawal jam 7.00am.

 

 

Lokasi Langka Beach Resort terletak di tepi pantai dan mengadap Laut Andaman. View laut kat sini memang cantik dan laut yang tenang memang menarik minat sesiapa sahaja yang suka pada kebiruan air laut dan langit yang biru.

Ada beberapa jenis bilik boleh anda pilih dari bilik yang berkonsepkan moden, kampung tradisional dan bilik keluarga. Harga pakej setiap bilik tak pasti kerana trip ini ditaja oleh pihak Tourism Authority of Thailand. Yang pasti rasanya harga bilik sekitar RM100 dan ke bawah.

Jadi kalau anda nak ke Satun, Thailand, anda mungkin boleh berkira-kira untuk menginap di Langka Beach Resort ini. Yang pasti, nampak macam resort yang eksklusif, walaupun hanya berada di sekitar kampung. Resort ni dekat dengan Jeti yang akan membawa kami ke Koh Lipe dan pulau-pulau sekitar Laut Andaman.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s