Kenaikkan Gaji Sehingga 373% Wow!!!

Selama MrJocko kerja di sebuah badan berkanun selama 12 tahun, seingat MrJocko kenaikkan gaji tertinggi yang pernah MrJocko dapat ialah 10%. Itu pun kerana penyelarasan skim gaji baru. Kalau tak average kenaikkan gaji tahunan sekitar 7%. Bermakna, kalau masa tu gaji RM1,000 naik la ekstra RM100 menjadikan ya RM1,100.

Isu semasa dan berita terkini di Selangor, bagi mereka yang menyandang jawatan sebagai Menteri Besar, EXCO Kerajaan Negeri, Speaker, Timbalan Speaker dan ADUN, mereka sememangnya bertuah kerana mendapat kenaikan gaji dari 87% sehingga 373%. Kenaikkan gaji seperti ini memang Wow, Wow, Wow,,,

 

 

Bagaimana perasaan rakyat Selangor tentang isu kenaikkan gaji baharu orang-orang Kerajaan Negeri Selangor ni? Anda gembira atau terasa seperti ia terlalu tinggi? Apakah rasional disebalik kenaikkan gaji baharu ini? Adakah ini akan bermulanya stage di mana kerajaan negeri mula menunjukkan kepincangan dalam pengurusan amanah dan harta benda negeri Selangor?

Beruntung lah mereka yang menerima kenaikkan gaji baharu di Selangor kerana dalam keadaan ekonomi Malaysia yang seperti ini, mereka masih boleh memberikan kenaikkan gaji baharu yang sangat tinggi berbanding orang lain. Mungkin kenaikkan gaji baharu tidak menjadi masalah, tetapi, jangan lah sampai terlalu tinggi sehingga 373%.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s