Shopping Di Hatyai Thailand

Hatyai merupakan sebuah bandar komersil dan ia mempunyai tarikan yang tersendiri. Lokasi Hatyai sebenarnya agak jauh dari sungai dan pantai, tetapi ia tetap menjadi tumpuan pelancong untuk melawat bandar Hatyai. Antara aktiviti menarik kat Hatyai ialah membeli belah atau ‘shopping’.
Hatyai juga adalah transit pelancong untuk ke pulau Koh Lipe dan pulau sekitar daerah Satun di Thailand. Ia menjadi pilihan pelancong untuk persinggahan sementara sebelum ke pulau dan selepas ke pulau.
Antara yang menjadi pilihan pembeli di sini ialah pakaian. Yang paling popular ialah Tshirt yang sudah dicetak. Banyak design menarik dan dijual dari RM10 hingga RM20 sehelai.
Biji Gajus Goreng memang terkenal di Hatyai. Harga jualan cuma sekitar RM18 bagi setiap kilo dan anda boleh pilih beberapa jenis Biji Gajus Goreng yang ada samada biasa, rangup dan juga campuran perasa lain. Jangan risau, ramai yang meniaga di sekitar pasar Hatyai ialah orang Islam dan produk halal.
Buah-buahan juga menjadi tarikan utama. Antara yang best ialah buat Nenas Phuket yang manis, Buah Mangga, Buah Mata Kucing dan juga Jambu Air. Harga murah berbanding Malaysia. Sayang kita tidak dibenarkan mrmbawa pulang buah-buahan ini kerana ia antara benda yang perlu dikuarantin. Kalau nak rasa, beli dan makan kat sana😉.
Ini antara barang-barang yang MrJocko beli di Hatyai. Paling banyak ialah Tshir, hampir RM150 habis untuk Tshirt sahaja. Pun begitu ia berbaloi.
Benda lain banyak yang menarik, cuma untuk kali ni MrJocko beli barang-barang ni sahaja. Cukup la untuk kenangan ke Hatyai, Thailand. InsyaAllah, ada rezeki tahun depan boleh lagi singgah ke Hatyai, Amin.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s