Berapa Unique Visitor Harian Blog Anda

Kalau anda seorang blogger, salah satu perkara yang anda selalu fikirkan ialah Unique Visitor atau istilah mudah berapa pengunjung yang melawat ke laman blog anda dalam masa sehari. Semakin ramai pembaca yang datang melawat ke blog anda, semakin bernilai jenama blog anda dan semakin mudah untuk anda menerima jemputan ‘event’ dari PR company dan syarikat penaja untuk tujuan promosi produk dan perkhidmatan mereka.

Tentu sekali PR company dan Penaja mahukan blogger yang mempunyai pembaca yang ramai berbanding dengan pembaca yang sedikit. Oleh sebab itu, setiap blogger akan sentiasa memastikan entry dan blog mereka dikunjungi ramai pembaca bagi menjenamakan blog mereka ke tahap yang lebih professional.

 

 

Untuk blog MrJocko.com purata unique visitor (UV) harian hanya sekitar 800 UV dan lebih 60% dari pembaca blog MrJocko ialah new visitors. Dalam purata 800 UV sehari, setiap dari mereka datang dan singgah membaca 2 entry dalam blog MrJocko. Selalunya paling ramai datang jenguk blog MrJocko sekitar jam 12.00 tengahari sehingga jam 3.00 petang. Hampir 30% dari mereka masuk ke blog MrJocko dengan bantuan carian Google dengan bantuan organik keyword.

Jika blog anda punyai UV sekitar 1,000 sehari atau lebih, MrJocko syorkan anda aktif dengan syarikat Komunit Blogger seperti Nuffnang ke, Innity ke atau Komli. InsyaAllah anda akan dapat hasil dari blog anda.

Itu serba sedikit maklumat ringkas tentang berapa unique visitor harian blog MrJocko. Sememangnya MrJocko pun mahukan lebih ramai pengunjung ke blog MrJocko dan mendapatkan maklumat tentang makanan dan travel yang pernah MrJocko kongsikan di sini. Masih belum berpuashati dengan UV blog MrJocko. Di harapkan dapat capat 1,500 UV setiap hari. Berapa pula UV blog anda???

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s