Sim Card Unlimited Use Untuk Social Apps

Semasa MrJocko mengikuti rombongan FAM Trip Satun Hatyai tajaan pihak Tourism Authority of Thailand, MrJocko tak guna khidmat roaming dari Telco di Malaysia. Kali ini MrJocko cuba untuk guna ‘local sim card’ untuk kegunaan di Thailand.

Alhamdulillah, walaupun tak pandai baca dalam bahasa Thailand, tetapi MrJocko berjaya mendapatkan Sim Card Prepaid AIS 3G dengan hanya 150 Baht atau sekitar RM15 sahaja untuk penggunaan yang Unlimited selama satu minggu.

Dalam pakej sim card AIS 3G ini mempunyai nilai tambah 100 Baht dan penggunaan data internet yang unlimited selama satu minggu dengan data plan maksima kelajuan sehingga 5.0GB. Dengan pakej sim card unlimited social appd ini MrJocko dapat guna sepanjang 4 hari berada di Thailand.

 

 

Sangat berpuashati kerana dengan nilai RM15 itu MrJocko dapat guna data plan yang memuaskan dan meluas. Bayangkan sehingga MrJocko guna data plan tersebut sehingga hari ke empat, data yang digunakan cuma 500mb sahaja dan masih berbaki 4.5GB.

Jadi, jika anda mahu ke Thailand, MrJocko syorkan anda guna local sim card AIS 3G ini jika anda mahu mencuba sesuatu yang baru. Sesekali cuba produk atau servis tempatan supaya anda dapat bezakan antara servis tempatan dan servis yang anda guna di Malaysia. Sudah pasti ada beza. Anda cuba kemudian anda boleh kongsi dengan rakan yang lain.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s