Luggage Bag Sesuai Untuk Trip 3 Hari 2 Malam

Cabin Luggage

 

Beg menjadi sesuatu yang penting jika anda selalu travel. MrJocko sebelum ini ada mempunyai dua beg size family, satu beg saiz 24″, satu beg trolley saiz 22″, haversack saiz 60 liter, saiz 36 liter dan saiz 30 liter. Oleh kerana banyak trip yang akan datang MrJocko pergi seorang dan trip 3 hari 2 malam, terpaksa lah cari saiz beg sesuai untuk tempoh masa tersebut.

Sebelum ini MrJocko guna haversack, ternyata tidak sesuai sangat kerana banyak FAM Trip memerlukan pindah randah. Berat nak pikul. Kemudian MrJocko guna saiz 24″, rasa macam oversize pulak. Saiz 22″ Beg Trolley pulak dah lama dan selalu guna untuk barang anak-anak. Jadi, kena beli satu lagi saiz 20″ luggage bag sebab kecil senang bawa dan muat untuk cabin.

Jenis ni MrJocko beli murah sahaja. Cuma RM99 dan rekaan saiznya memang nampak menarik. Dalam memang sesuai untuk trip 3 hari 2 malam dan tak perlu space yang luas. Punyai 4 roda dan boleh dipusing 360 darjah. Ringan dan boleh dibesarkan sedikit. Perfect untuk MrJocko.

Nanti nak bawa beg ni untuk trip Pesta Air Labuan minggu ini. Rasanya saiz ini memang sesuai untuk trip kali ni. Baju 7 helai, seluar 3 helai, baju mandi, aksesori, kasut dan gadget kecil. Boleh bawak naik ke cabin, lagi senang. Tak perlu la nak bayar extra luggage fee kan?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s