Tak Berbaloi Guna Servis DiGi Telco

MrJocko dah lama guna servis talian postpaid DiGi Telecommunication sejak berpindah dari Postpaid Celcom. Hampir 4 tahun dan masih menggunakan sub-line dan Broadband Package for Tablet dari DiGi Telco. Sekarang sudah sampai masa untuk review penggunaan servis talian telco DiGi ini.

 

Pandangan peribadi MrJocko, semakin lama semakin teruk servis dan coverage DiGi Telco ini. Kalau dulu, antara sebab MrJocko bertukar kepada DiGi kerana tawaran pakej yang lebih murah dan meluas. Namun kini rasanya servis dan coverage DiGi Telco sudah jauh ketinggalan berbanding Telco lain seperti Celcom dan Maxis.

 

Review servis postpaid Digi Telco

Sebagai contoh coverage untuk line DiGi di sekitar Segambut dan Jalan Kuching ni selalu sangat hanya menerima coverage Edge sahaja. Tahu tak anda betapa slow nya kalau anda guna edge? Talian internet paling perlahan diantara GPRS, edge, HPMS, 3G dan paling laju ialah 4G.

Memang sangat tidak berpuas hati dengan servis DiGi Telco. Kalau line postpaid pun egde atau HPMS, line Broadband Tablet pun sama jugak. Macam kura-kura. Nak tengok YouTube kalau guna line DiGi Telco? BUFFER lama sangat dan dengan kata mudah, baik tak payah. Jauh beza dengan pakej Celcom 1Malaysia dan Maxis Postpaid.

MrJocko tunggu masa untuk terminate dan tukar kepada plan pakej Telco lain. Rasanya dan muak dah dengan iklan DiGi yang menawarkan iklan yang seolah-olah semuanya hebat, sedangkan ianya paling teruk berbanding Celcom, Maxis dan terbaru UMobile.

Ini adalah pandangan peribadi dan berdasarkan pengalaman menggunakan line DiGi Telcom dan Broadband Telco selama hampir 4 tahun. Anda nak guna DiGi Telco??? Fikir masak-masak…

 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s