Pertandingan Trend Micro Codinsanity 2014 Asia Pacific Programming

Syarikat yang memimpin global dalam keselamatan awan , Trend Micro Incorporated, terus mendorong kreativiti dan memupuk bakat-bakat muda pengaturcaraan melalui pertandingan pengaturcaraan tahunan, Trend Micro Codinsanity 2014 Peraduan Pengaturcaraan Asia Pasifik, (Trend Micro Codinsanity 2014 Asia Pacific Programming Contest). Untuk kali pertama dalam 15 tahun, pertandingan itu kini dibuka kepada kedua-dua profesional yang bekerja dan pelajar di seluruh dua belas pasaran di Asia Pasifik termasuk Malaysia. 
Trend Micro Codinsanity 2014 Peraduan Pengaturcaraan Asia Pasifik membina di atas pertandingan tahun lepas dan cabaran bakat kreatif menyelesaikan cabaran algoritma dalam (Big Data) data yang besar. Teknologi mudah alih, sosial, dan gaya hidup hari ini telah mengubah cara orang menggunakan teknologi di rumah, di tempat kerja, dan di mana-mana di antara. 
Sebagai sebuah syarikat, kita menghampiri keselamatan dengan rangka kerja data-centric. Pertandingan pengaturcaraan tahunan kami membawa bersama-sama seperti yang berfikiran individu dengan semangat yang sama untuk menyelesaikan masalah dunia sebenar dalam data yang besar yang akan menjadi asas inovasi , produktiviti dan persaingan, “kata Goh Chee Hoh , Pengarah Urusan bagi Malaysia, Singapura dan Indonesia, trend Micro Inc

“Untuk membantu peserta bersedia untuk Trend Micro Codinsanity 2014 Peraduan Pengaturcaraan Asia Pasifik, syarikat itu menawarkan perkhidmatan bimbingan pilihan kepada pasukan yang mengambil bahagian dari masa pendaftaran ke peringkat akhir. Semua jurulatih pakar Trend Micro berdasarkan daripada China , Jepun , Taiwan dan Filipina. 
Pasukan yang menang daripada Trend Micro Codinsanity 2014 Peraduan Pengaturcaraan Asia Pasifik bukan sahaja akan menerima hadiah wang tunai sebanyak USD 20,000, tetapi juga akan menjalani program dua bulan latihan pelajar eksklusif dengan syarikat. Juara, Naib juara dan Tempat ketiga akan menerima USD10,000 , USD6,000 dan USD2,000 masing-masing. 
Berkongsi pandangannya mengenai pertandingan pengaturcaraan tahunan, Goh menambah: ” Pada Trend Micro, kami komited untuk memupuk dan membimbing kerjaya generasi akan datang bakat pengaturcaraan perisian. Bakat muda adalah linchpins industri kita dan akan membantu inovasi memandu, meneruskan legasi Trend Micro sebagai pertahanan ancaman dan pakar keselamatan awan, dan mencapai wawasan kami untuk menjadikan dunia ini tempat yang selamat untuk bertukar-tukar maklumat digital. ” Format pertandingan tahun ini terdiri daripada dua peringkat , bermula dengan ujian dalam talian dan berakhir dengan perlawanan akhir di tapak diadakan di Taiwan. Bahasa-bahasa pengaturcaraan untuk pertandingan ini adalah C / C + + dan Java. 
Pasukan yang mengambil bahagian akan menjaringkan terhadap tiga kriteria utama – ketepatan, prestasi dan kelajuan – untuk ujian dalam talian dan sepuluh pasukan tertinggi pemarkahan akan memulakan perjalanan yang ditanggung sepenuhnya ke Taiwan di mana mereka akan pit terhadap satu sama lain di peringkat akhir. Penghakiman kriteria untuk akhir di tapak termasuk kreativiti, kesempurnaan penyelesaian, teknikal dan persembahan. 
Pendaftaran Trend Micro Codinsanity 2014 Peraduan Pengaturcaraan Asia Pasifik kini dibuka untuk mahasiswa dan profesional muda di China , Hong Kong , India , Indonesia, Jepun, Malaysia , Filipina, Singapura , Korea Selatan , Taiwan , Thailand, dan Vietnam. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai peraduan ini, sila lawati laman web rasmi TrendMicro http://contest.trendmicro.com/2014/

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s