Kenapa Saman Kereta Saya?

Petang tadi selepas balik dari event Astro, MrJocko bergegas ke pejabat Public Mutual Bangsar. Alhamdulillah, sempat sampai sebelum jam 5.00pm. Tapi macam biasa lokasi parkir depan pejabat Public Mutual memang selalu full. Terpaksa menunggu dalam kereta sehingga ada ruang kosong.

 

Hampir 15 minit menunggu kelihatan seorang pegawai DBKL berpakaian uniform yang bertugas untuk lalu lintas. Dari depan MrJocko lihat, dia teliti dengan kerjanya dan satu persatu kereta dihadapan yang berada di ruang parkir mahupun di ruang yang tidak dibenarkan parkir di saman. Satu persatu surat saman dikeluarkan dan diselitkan rapi di wiper kenderaan tersebut.

 

 

Saman Parking DBKL

Saman DBKL

 

MrJocko perhatikan jam yang menunjukkan hampit pukul 5.30pm dan beliau masih menjalankan tugasnya mengeluarkan saman kepada pemandu kereta yang melanggar peraturan parkir dan lalu lintas di sana. Dari depan sehingga ke belakang, nampaknya hampir semua mendapat saguhati saman dari brader DBKL ini.

Lama juga MrJocko lepak dalam kereta dan lihat begitu tegas brader ni buat tanggungjawab yang diamanahkan kepadanya. Nasib baik MrJocko di dalam kereta menunggu, kalau tadi awal beberapa minit, mesti turut di saman.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s