Teaser Tour de Singkarak 2014 West Sumatra Indonesia

Alhamdulillah, penggembaraan 4 hari 3 malam ke Padang, Bukittinggi dan Sawahlunto berakhir dengan jayanya. Trip ke Sumatera untuk kali pertama adalah semata-mata untuk sertai kemeriahan event Tour de Singkarak 2014 West Sumatra Edisi ke-4. Ini bermakna, ia sudah memasuki tahun keempat perlumbaan basikal yang berprestij di Indonesia ini.

Sedikit info tenting Tour de Singkarak ini ialah ia mempunyai 9 stage yang akan melalui lebih 1,050km sekitar tengah Sumatera termasuk Padang, Bukittinggi, Pagaruyung dan banyak lokasi pelancongan yang lain.
Tour de Singkarak 2014 #TdS2014 disertai lebih dari 20 pasukan basikal terbaik dunia termasuk dari Malaysia. Sejumlah 1.3 Billion Rupiah Indonesia ( USD100,000) diperuntukkan untuk hadiah kejohanan dan ia merupakan sukan pelancongan yang terbesar di Indonesia.

MrJocko hanya mampu menyertai sehingga 3 stage sahaja untuk Tour de Singkarak 2014 dan masih berbaki 6 stage lagi sehingga tamat perlumbaan nanti pada 15 Jun 2014.
Bagi anda peminat lumba jelajah basikal Tour de Singkarak 2014 ini boleh layari terus laman web rasmi www.tourdesingkarak.com untuk maklumat perlumbaan harian. 
Tunggu entry penuh MrJocko tentang Tour de Singkarak 2014 West Sumatra ini nanti.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s