Sandakan Heritage Trail Santai Bersama Family

Sandakan sebenarnya ada banyak lokasi yang meanrik untuk anda kunjungi. Bagi yang belum sampai ke Sandakan, Sabah, anda kena ambil peluang kalau berkesempatan ke sana. Boleh baca entry lama MrJocko tentang Apa Yang Ada Di Sandakan.
MrJocko dan famili santai meneroka apa yang ada di Bandar Sandakan. Dari Hotel City View, tempat kami menginap, kami jalan dalam 500meter dan kami menjejak Sandakan Heritage Trail ini.
Sandakan Heritage Trail

Sandakan Heritage Trail
Pengalaman bersama wife dan anak-anak sama-sama menjejaki Sandakan Heritage Trail ini umpama aktiviti santai kami sebelah petang. Ada hampir 100 anak tangga yang perlu kami daki dan dipenghujungnya adalah puncak yang menuju ke beberapa kawasan tumpuan pelancong di Sandakan.
Anda tak perlu pergi jauh kalau di Sandakan kerana lokasi tumpuan pelancong banyak terdapat di sekitar bandar Sandakan. Jadi, kalau anda ke Sandakan untuk tempoh masa sehari dua, tidak perlu untuk menyewa kereta atau kenderaan lain kerana boleh menaiki teksi bandar Sandakan dengan mudah.

Sandakan Heritage Trail

Sandakan Heritage Trail

Sandakan Heritage Trail

Di akhir perjalanan kami, kami singgah di Rumah Agnes Keith, penulis buku yang terkenal Sabah : The Land Below The Wind. Di hujung trek Sandakan Heritage ini juga sebenarnya ada menara tinjau yang membolehkan anda melihat bandar Sandakan dan laut dari puncak. Ia memang sesuatu yang menarik dan perlu anda cuba.
Kalau ada peluang, mesti ke Sandakan. Paling menarik, menu seafood di sini pelbagai dan sangat murah.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s