Shopping Botol Susu Dan Milk Storage Untuk Baby Kayla

Baby Bayla sudah memasuki umur lebih 3 bulan. Sekarang ni, waktu menyusu semakin kerap. maklum la dah besar. Hari tu masa timbang kat klinik dah lebih 5kg. Jadi sudah tentu makin lama makin kuat menyusu. Dari botol kecil saiz 4oz (125ml), sekarang MrJocko tukar terus kepada saiz 9oz (260ml) dan 11oz (330ml). Senang boleh pakai sampai dia besar.
Mula-mula tak tahu nak pakai mana satu, tetapi sebab hari tu ada promosi, beli terus la. Senang. Lagi pun ‘Puting Susu Botol’ yang lama ni untuk new born hanya ada satu lubang (new born flow). Bila dah masuk umur 3 bulan, dah kena pakai yang tiga lubang (medium flow). 
Bagus produk botol susu dan puting susu botol Philips Avent ini ia tidak mudah bocor dan dicipta sesuai dengan penyusuan bayi. Semua produk Philips Avents adalah Bebas BPA (BPA FREE).

Satu lagi wajib beli ialah Breast Milk Plastic Storage Bags. Plastik khas yang Bebas BPA ini sesuai untuk simpan perahan susu ibu untuk kegunaan bayi. Produk Plastic Strorage ini sudah di ‘Pre-Sterilized’ dan selamat digunakan untuk bayi anda. Untuk set satu kotak ini biasanya mempunyai 25 pcs.
Cukup la dulu untuk masa ini. InsyaAllah, kalau ada rezeki boleh cari produk Philips Avent yang lain untuk Baby Kayla sebab si Mummy memang suka dan puas hati dengan produk Philips Avent ini.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s