Kak Mah Tom Yam Nasi Bubur Berlauk Kampung Baru

Nasi Bubur Berlauk Kampung Baru yang sudah terkenal ialah Kak Mah Tom Yam Kampung Baru. Restoran Kak Mah Tom Yam ini terletak di Jalan Raja Abdullah dan berada di hadapan bangunan Universiti Kuala Lumpur dan juga Menara DBKL Kampung Baru.

Kenapa restoran Kak Mah Tom Yam Nasi Bubur Berlauk ini terkenal? Sebab kat kedai makan Kak Mah Tom Yam Kampung Baru ini menyediakan menu masakan Thai yang asli dan sedap.

Di sini, menu masakan dimasak oleh ramai tukang masak dari Thailand yang sememangnya mempunyai pengalaman masak terbaik di kalangan tukang masak yang pernah MrJocko rasa.

 

Nasi Bubur Berlauk Kak Mah Kampung Baru

Nasi Bubur Berlauk Kak Mah Kampung Baru

Nasi Bubur Berlauk Kak Mah Kampung Baru

 

Anda boleh cuba menu bubur berlauk yang disediakan di sini. Anda boleh order secara ala carte atau boleh pilih sendiri menu bubur kesukaan anda samada bubur ayam, daging, sotong, udang dan sebagainya. Tiap menu yang ada kat sini memang unik.

MrJocko selalu order Bubur Berlauk Daging, Tom Yam Campur, Paprik Campur, Sotong Celup Tepung dan kadang-kadang Kailan Ikan Masin. Kalau nak makan besar boleh cuba menu Ketam dan juga Siakap Stim kat restoran Kak Mah Tom Yam Kampung Baru ini, memang terbaik.

Restoran ini di buka seawal jam 5.00pm dan biasanya ditutup pada jam 4.00am setiap hari. Jadi kalau nak cuba menu seafood asli dari Thailand, semestinya MrJocko akan sarankan ke Kak Mah Tom Yam Nasi Berlauk Kampung Baru.

 

1 komen pada “Kak Mah Tom Yam Nasi Bubur Berlauk Kampung Baru”

  1. As salam semua.

    Peminat bubur nasi boleh cuba pula signature kami di ‘The Midtowners’ di midtown jalan semarak KL(berdepan bangunan jupem). Bermula pkl 8 mlm – 2pg, setiap hari kecuali Isnin.

    Cari kami di instagram. #midtownsbuburnasi #themidtowners

    Insyaallah, tidak akan mengecewakan.:)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s