63 Sea World Seoul : Dunia Hidupan Laut Di Korea

Sea World Seoul 63 Building
Satu lagi tarikan yang ada di 63 Building, Seoul, ialah 63 Sea World yang menempatkan banyak haiwan hidupan laut untuk tontonan anda. Walaupun saiz 63 SeaWorld Seoul ini tidak sebesar Sea World Gold Coast dan juga Sea World Indonesia, tetapi ia tetap punya keunikkan tersendiri.
MrJocko sempat singgah dan melawat 63 Sea World semasa singgah di 63 Building bulan Mei 2014 yang lepas.

63 Sea World Seoul mempunyai 20,000 hidupan laut terdiri daripada 400 spesies yang berbeza termasuk terumbu karang, penguin, anjing laut, ikan lumba-lumba, ketam 2 meter panjang, dan banyak lagi. Hidupan laut ini dipamerkan dalam akuarium bersaiz 54 dan 26 akuarium khas. 
Salah satu acara kemuncak koleksi ini adalah ikan Coelacanth yang (disebut “see-la-kanth”), sebuah ikan prasejarah yang dianggap sudah pupus. Coelacanth berusia 350 juta tahun lalu, dan kewujudan misteri mereka hari ini sebagai “fosil hidup” terus mempesona saintis.

63 Sea World Seoul
Juga menunggu anda di 63 Sea World Seoul ialah ‘Dr Fish’ Ikan Pengurut Kaki dan beberapa amfibia dan reptilia, termasuk cicak dan anacondas. 
Sepanjang hari ada pelbagai persembahan termasuk persembahan Anjing Laut, yang menunjukkan anjing laut berbulu, pertunjukan puteri laut, dan pertunjukan memberi makan penguin. Jadi kalau anda ke 63 Sea World Seoul, anda dinasihatkan supaya semak masa persembahan supaya anda tidak terlepas persembahan yang menarik semasa di sana.

Sea World Seoul 63 Building

Sea World Seoul 63 Building

Sea World Seoul 63 Building

Untuk ke 63 Sea World Seoul ini, anda boleh baca entry MrJocko tentang 63 Sky Art Gallery Seoul dan juga entry 63 Wax Museum Seoul. Ia terletak di bangunan 63 Building berhampiran dengan Sungai Han, Seoul, Korea Selatan.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s