Pengiraan Body Mass Index Fitness Centre

Hari Selasa lepas MrJocko menerima jemputan satu Fitness Centre yang terletak di tengah bandaraya Kuala Lumpur untuk datang ke Sesi Pengenalan tentang Fitness Centre mereka. Kali ini MrJocko mula-mula ditawarkan Sebulan FREE Akses ke Fitness Centre tersebut sebagai satu tempoh percubaan.
Sebelum dapat sertai sesi percuma bersama dengan seorang Trainer terlatih, MrJocko dibawa untuk mengira Body Mass Index sebagai rujukan untuk memudahkan trainer dan MrJocko sendiri membuat planning untuk latihan stamina yang akan datang.
Body Mass Index
Selepas pengiraan Body Mass Index badan MrJocko, rupanya ada banyak lemak yang terkumpul di perut dan juga anggota badan lain. Setakat hari ini ada lebih 21kg lemak lebihan yang terkumpul di badan MrJocko dan ia memang perlu dibakar dengan segera.
Ini bermakna, dengan berat 75.7kg, MrJocko membawa lemak lebihan sebanyak 21kg dan ia memang sesuatu yang tidak bagus. Rupanya dengan ketinggian MrJocko, 165.5cm, berat badan sebenar MrJocko hanya 54.7kg sahaja.
Body Mass Index
Untuk anda yang tengah plan untuk membuat senaman dan exercise, adalah di sarankan supaya periksa dulu Body Mass Index anda untuk tujuan rujukan dan perancangan senaman yang betul.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s