Jeti Melaka River Cruise Di Taman Rempah, Melaka

First time MrJocko mencuba pengalaman menaiki bot Melaka River Criuse pada tahun 2012 . Masa tu MrJocko datang dan menginap di Best Western Riverside Hotel, Melaka selama 2 hari 1 malam. Masa tu kami datang satu keluarga dan memang sangat sesuai bercuti di Best Western Riverside Hotel dan juga menyusuri Sungai Melaka dengan Melaka River Cruise. 

Untuk kali ini, kami terpaksa ke Jeti Taman Tempah, Melaka untuk menaiki bot Melaka River Cruise kerana buat masa sekarang mereka hanya mengambil penumpang di Jeti Taman Rempah atau di Jeti Muara sahaja. Walaupun sepanjang Sungai Melaka ada banyak jeti kecil, anda terpaksa ke dua jeti tersebut jika ingin menaiki Melaka River Cruise.

Jeti Melaka Cruise Di Taman Rempah, Melaka

Jeti Melaka Cruise Di Taman Rempah, Melaka

Perjalanan menaiki Melaka River Cruise dari Jeti Taman Rempah ke Jeti Muara dan pusing balik ke Jeti Taman Rempah memakan masa selama 45 minit lebih kurang. Pendapat MrJocko, lebih baik anda menaiki trip sekitar jam 6.30 petang, untuk menikmati pemandangan Sungai Melaka di waktu petang dan pulang ke jeti dengan pemandangan matahari terbenam. Ia sesuatu yang menakjubkan.

Sepanjang Sungai Melaka, anda akan menikmati pemandangan hotel-hotel sekitar bandar Melaka, bangunan Heritage, Kincir Air, Hard Rock Cafe Melaka dan banyak lagi yang menarik. 

Untuk makluman, harga tiket Melaka River Cruise ialah RM10 bagi dewasa dan RM5 bagi kanak-kanak. Ia dibuka setiap hari dan beroperasi dari jam 9.00 pagi sehingga jam 11.30 malam.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s