Masa Untuk Upadate Apple iOS 8 : Apa Kelebihan iOS 8

Bermula hari ini 18 September 2014, pengguna-pengguna Apple khususnya iPad Mini dan iPhone 4S ke atas boleh mengemaskini dan upgrade software ‘operating windows’ kepada iOS 8. 

Apa yang baru dalam IOS 8
iOS 8 datang dengan kemas kini yang besar untuk aplikasi yang anda gunakan setiap hari, seperti Mesej dan Foto. Satu cara baru untuk berkongsi kandungan dengan keluarga anda. Dan sambungan baru yang menarik antara aplikasi dan antara peranti. Semua itu dan lebih membuat iOS 8 keluaran iOS yang terbesar. 

Apa yang baru dalam IOS 8. 
Lebih cepat mencari dan mengedit gambar-gambar yang anda ambil. Tambah suara anda di sana dalam satu mesej teks. Apps untuk kesihatan dan kecergasan anda aplikasi berkomunikasi antara satu sama lain dengan jurulatih dan dengan doktor anda. 

Anda akan mempunyai pilihan papan kekunci baru dan cara yang lebih banyak untuk berkongsi kandungan anda. Dan anda akan dapat menggunakan iCloud dan ID Touch dengan cara yang anda tidak pernah ada sebelum ini. 

Antara beberapa perkara yang IOS 8 boleh lakukan untuk anda supaya anda boleh melakukan lebih banyak berbanding sebelum ini :

Gambar dan Foto
Anda menjadi tuan kepada koleksi foto anda. Foto yang serba baru menjadikan ia lebih mudah untuk mencari semula foto kegemaran anda dengan ciri-ciri carian baru dan album pintar yang menyimpan gambar-gambar anda untuk anda. Dan anda boleh membuat suntingan baru, tidak kira tahap kemahiran anda. 

Berkongsi di iPhone, iPad dan Mac
Anda akan dapat berkongsi beberapa perkara dalam peranti yang pelbagai. Sekarang anda boleh mulakan e-mel pada satu peranti dan dengan lancar terus pada yang lain. Dan pemilik iPhone boleh menjawab panggilan telefon pada Mac atau iPad, dan juga menghantar mesej SMS daripada mana-mana peranti.

iCloud Drive
Kali ini anda boleh berkongsi mana-mana jenis fail pada semua peranti yang anda ada. Berita baik untuk pengguna Apple, anda boleh bekerja dan menggunakan fail di mana-mana sahaja merangkumi presentation, fail PDF, imej gambar dan banyak lagi terus dari iCloud menggunakan mana-mana peranti yang anda gunakan, termasuk Mac atau PC anda.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s