Survey Trip Shinkansen Dari Shin Osaka Ke Hakata, Fukuoka, Jepun

Mulanya MrJocko mengharapkan Trip dari Tokyo menuju Nagoya kemudian ke Osaka, tetapi last minutes tak jadi. Frust la juga, tapi sebenarnya ia diganti dengan trip Osaka ke Fukuoka dan kali ini, ada extra aktiviti iaitu menaiki Shinkansen dari Shin Osaka Station sehingga ke Hakata Station, Fukuoka. Ini memang sesuatu yang MrJocko memang tunggu-tunggu.

Kalau ikutkan jadual, MrJocko akan sampai di Osaka sekitar jam 9.00 pagi. Dari Airport, kami akan terus menaiki Shinkansen di Shin Osaka Station dan menujun ke Hakata Station, Fukuoaka. Mengikut itinerary, dari Shin Osaka Station ke Hakata Station akan memakan masa selama 2 jam 30 minit. Kos untuk tiket satu hala menaiki Shinkansen dari Shin Osaka ke Hakata sekitar JPY 9,600 (RM285) untuk sehala.

Untuk informasi, perjalanan dari Shin-Osaka Station ke Hakata Station di Fukuoka adalah sejauh 610 km.

Trip Shinkansen Dari Shin Osaka Ke Hakata, Fukuoka, Jepun

Kalau di tanya, memang MrJocko teruja untuk menaiki Shinkansen, namun kena tunggu 10hb Oktober, baru boleh nak cakap perasaan sebenar. 

Doakan semoga urusan dari Kuala Lumpur menuju Osaka dan Osaka ke Fukuoka akan dipermudahkan dan selamat pergi dan selamat pulang, Amiinnnn…


Untuk sesiapa yang nak tahu info lain tentang Trip Solo ke Osaka, Jepun, boleh layari laman Blog Izzati Hazrul di sini http://www.kisahtatie.com/2014/10/osaka-travel-tips-and-wehoooo.html

Selamat melancong ke Osaka🙂

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s