Harga iPhone 6 dan iPhone 6 Plus Di Fukuoka, Jepun

Semasa trip MrJocko ke Fukuoka, kami sempat singgah di salah satu shopping mall, ia dikenali sebagai BEST (associate company dengan Best Denki di Malaysia) yang mana di sini dari Tingkat 1 sehingga Tingkat 7 mereka menjual semua alatan elektronik termasuk smartphone.

Memandangkan iPhone 6 dan iPhone 6 Plus menjadi kegilaan Jepun, MrJocko survey berapa harga iPhone 6 dan iPhone 6 Plus di sini. 

Harga iPhone 6 dan iPhone 6 Plus Di Fukuoka, Jepun

Harga iPhone 6 dan iPhone 6 Plus Di Fukuoka, Jepun

Untuk satu unit iPhone 6 ia dijual sekitar JPY64,900 (RM2000) dan iPhone 6 Plus JPY67,800 (RM2,100), ini untuk kapasiti 16GB. Tetapi di Jepun, ramai yang lebih suka beli pakej Smartphone iPhone 6 ini dengan pakej Telco. Antara Pakej Telco yang terkenal di sini ialah Docomo.

Nak buat comparison antara harga di Jepun dan Malaysia tidak boleh sebab kita di Malaysia masih belum menerima unit iPhone 6 atau iPhone 6 Plus. 

Teringin nak beli, (kalau ada duit lebih) tetapi ada member bagitahu, unit di Jepun tidak support Telco di Malaysia. Bermakna, kalau nak beli, kena cari orang dan upah untuk UNLOCKED dulu. Kos lagi…

So sementara ni, tengok dulu la, mana tau ada rezeki lebih, boleh la ambik satu iPhone 6 atau iPhone 6 Plus :)… Atau ada yang nak sedekahkan iPhone 6 kat MrJocko???🙂

3 komen pada “Harga iPhone 6 dan iPhone 6 Plus Di Fukuoka, Jepun”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s