Teruja Dengan Fukuoka Tower, Japan

Menara pertama yang MrJocko sempat naik di Jepun ialah Fukuoka Tower, Menara Pantai Tertinggi di Jepun dan juga Ketiga Tertinggi di Jepun. Ia menjadi ikon yang semakin terkenal di Fukuoka kerana ia dibina di atas tambakan laut di sekitar kawasan Hakata Bay dan Momochihama.

Pengalaman Menaiki Fukuoka Open Top Bus
Nabi-san Restoran Halal di Kyushu, Fukuoka
Nasi Lemak dan Roti Canai di Fukuoka


Fukuoka Tower in Japan


Fukuoka Tower ini terletak di tepi persisir pantai dan ia mempunya bentuk bangunan yang mempunya tapak berbentuk 3 segi. Lift yang menghubungkan dari ground floor menuju ke observation deck di tingkat 123 adalah cermin ‘see through’ di mana anda akan melihat anda naik ke atas dan menyaksikan anda seakan terbang ke atas di puncak Fukuoka Tower, Jepun.

Perjalanan menaiki lift dari tingkat bawah ke observation deck di tingkat 123 ini memakan masa selama 70 saat dan ia satu pengalaman yang mengujakan. Kalau anda gayat, sila tutup mata dan jangan lihat di luar lift kerana anda akan terasa tinggi dan gayat.Di Observation Deck ada beberapa bahagian yang menarik seperti ruang meninjau menggunakan ‘teropong’, ruang tinjau mengadap laut, ruang Lover Sanctuary, ruang cafe dan juga ruang santai. 

Untuk menaiki Fukuoka Tower anda dikenakan tiket masuk JPY800 (RM25) untuk dewasa dan JPY500 (RM15) bagi kanak-kanak.

Fukuoka Tower dibuka bermula jam 9.00 pagi hingga jam 10.00 malam pada bulan April – September dan bermula jam 9.00 pagi hingga jam 9.00 malam dari Oktober – Mac.

Fukuoka Tower adalah sebuah menara 234 meter tinggi terletak di kawasan Momochihama di Fukuoka, Jepun. Ia adalah menara pantai tertinggi di Jepun. Fukuoka Menara selesai pada tahun 1989, dengan sejumlah 14 bulan untuk membina dengan kos sebanyak JPY6,000,000,000.Fukuoka Tower Highest Seaside Tower In Japan 01

Fukuoka Tower Highest Seaside Tower In Japan 01

Fukuoka Tower Highest Seaside Tower In Japan 01

Fukuoka Tower Highest Seaside Tower In Japan 01


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s