Zespri : Day 1 Let’s Kick Things Off With Smile

Zespri : Day 1 Let’s Kick Things Off With SmileZespri 14 Days Challenge : Hari Pertama


Bermula hari ini, MrJocko akan sahut cabaran Zespri untuk sertai Zespri 14 Day Challenge. Untuk selama 14 hari akan datang bermula hari ini, MrJocko akan menikmati kelazatan buah Kiwi jenama Zespri ni sebagai makanan harian MrJocko. 2 biji buah kiwi, sudah cukup untuk keperluan harian.

Apa iti buah Kiwi?
Nama Botani: Actinidia chinensis 

Dikenali di China sebagai Yang Tao, buah kiwi bukan sahaja untuk rasa, tetapi juga punyai ciri-ciri perubatan yang bagus untuk kesihatan badan.

Buah Kiwi menyediakan 273% daripada jumlah harian yang disyorkan vitamin C dalam setiap hidangan satu cawan – lima kali ganda daripada oren, dan merupakan penggalak imun semulajadi untuk selsema?

Kiwi mengandungi jumlah vitamin A (bagus untuk kulit, tulang, dan pertumbuhan gigi, dan visi yang dilindungi, termasuk perlindungan terhadap degenerasi makula) dan vitamin E (dua kali jumlah yang didapati dalam avokado, dengan hampir separuh kalori), bersama dengan kalium mengimbangi elektrolit tubuh dan mengehadkan tekanan darah tinggi dan tekanan darah tinggi. 

Sempena dengan Zespri 14 Dasy Challenge ini, MrJocko akan menggalakkan anak-anak MrJocko untuk makan buah Kiwi sekurang-kurangnya 2 biji sehari untuk penghadaman dan kandungan Vitamin dalam pertumbuhan mereka. Satu biji buah Kiwi untuk waktu pagi dan satu biji lagi pada waktu makan malam. 

Untuk MrJocko, satu biji untuk waktu pagi dan satu biji bila masa makan tengahari. Pengambilan buah kiwi yang berkualiti seperti jenama Zespri ini akan membantu sistem penghadaman dan juga menambahkan vitamin C untuk keperluan badan MrJocko.

Anda bagaimana? Sudahkah anda mendapatkan buah kiwi anda hari ini? Sahut cabaran Zespri 14 Days Challenge bersama MrJocko.

#Zespri #Zespri14DaysChallenge #FiberBoost #LifeAsMrJocko

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s