Keputusan Tamatkan Kerjasama Dengan ONE HD www.onetvasia.com

Pengalaman berkerjasama atau dengan kata lain, menerbitkan artikel untuk tujuan promosi bagi Saluran OneHD http://www.onetvasia.com adalah satu pengalaman yang tak best sepanjang MrJocko bergelar blogger. Sebab itu, MrJocko terpaksa ‘menamatkan’ kerjasama yang berat sebelah ini supaya tidak merugikan diri sendiri.

Kenapa?
Sepanjang tempoh hampir setahun, MrJocko rasanya banyak membantu mempromosikan hebahan rancangan, TV Show serta yang paling terbaru Show Running Man di Kuala Lumpur pada 1 November 2014 nanti.
Samada penulisan dalam blog, perkongsian di FaceBook dan Twitter, rasanya dah banyak effort untuk support event dan artikel dari One HD. Sayangnya, sehingga ke hari ini, tiada satu pun token appreciation yang MrJocko terima dari pihak One HD.Adakah pihak ONE HD atau ONE TV Asia memang nak promosi secara PERCUMA dan mempergunakan MrJocko??? Ermmm,,, soalan jugak ni? Malangnya MrJocko tiada jawapan.

Mungkin ada Influencer lain atau Blogger lain ada menerima Token atau Appreciation dari Pihak ONE HD atau ONE TV Asia, tetapi seingat MrJocko, selama membantu pihak ONE HD atau ONE TV Asia ni, tidak ada satu pun yang MrJocko pernah terima… Jap nak ingat balik,,, YES Memang tak ada.

Oleh itu, dengan rasa happy dan malas nak fikir, mulai hari ini, MO MORE advertorial atau press release yang akan MrJocko kongsi samada dari ONE HD atau ONE TV Asia. MrJocko harap, pihak Public Relation Company, Roots Asia mengambil perkara ini sebagai perkara serius, supaya dalam kerjasama mempromosi dan media social sharing, biar la kedua-dua pihak, (advertiser dan blogger) dapat benefit dari promosi tersebut.

Untuk mereka yang bertanya, berbaloi ke kerjasama dan promo content dari One HD Asia, MrJocko akan kata, sangat tidak berbaloi. Jangan buang masa seperti MrJocko. Cari peluang lain dan tak payah terima job dari One HD Asia.

Terima kasih


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s