Hakata Torimon Kek Sedap Dari Jepun

Mungkin dah ada yang pernah rasa Kek Sedap yang terkenal di Fukuoka ini. Ia dikenali sebagai Hakata Torimon, kek yang berbentuk bulat leper dan lembut ini menyerupai ala-ala Dorayaki yang terkenal di Jepun.

Tahun demi tahun, Hakata Torimon telah menjadi salah satu menu makanan yang paling terkenal di Fukuoka. Ia menjadi salah satu cenderamata popular untuk pelancong. Menu Hakata Torimon ini adalah gabungan baru dan tradisional dan dijadikan menu baru untuk anda rasai

Hakata Torimon Kek Sedap Dari Jepun

Hakata Torimon ini ialah kek jem kacang tradisional dengan krim segar dan mentega. Sebaik sahaja anda memakan Hakata Torimon ini, anda pasti akan suka. Anak-anak MrJocko yang pertama kali merasai kesedapan Hakata Torimon ini masing-masing. 

Populariti Hakata Torimon telah meningkat sebagai cenderamata popular dari bandar Fukuoka. MrJocko sendiri menerima Hakata Torimon dari Fukuoka Goverment City sebagai hadiah sempena lawatan kami ke sana. 

Hakata Torimon boleh didapati di Kedai Meigetsudo, Lapangan Terbang Fukuoka, Stesen JR Hakata dan banyak kedai-kedai cenderamata di bandar Fukuoka dan sekitar.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s