Kelip Kelip Kuala Sepetang Perak

Kelip-Kelip Kuala Sepetang Perak kini semakin terkenal sebagai salah satu destinasi wajib kalau berkunjung ke Taiping, Larut dan Matang. Aktiviti melihat kelip-kelip di Sungai Kuala Sepetang sudah lama menjadi salah satu tarikan utama di persisir Paya Laut Larut Matang ini.

MrJocko turut sertai aktiviti melihat Kelip-kelip (Fireflies) sekitar Sungai Kuala Sepetang bermula seawal jam 7.30 malam.

Perjalanan untuk melihat Kelip-kelip ini bermula dari jeti Jabatan Perhilitan Kuala Sepetang dan menyusuri Sungai Sepetang sejauh lebih kurang 5 kilometer. Di sungai ini kita dapat lihat ribuan Kelip-kelip menyinari daun pokok di sepanjang hutan paya laut di Kuala Sepetang.

 

Kelip Kelip Kuala Sepetang Perak

Kelip Kelip Kuala Sepetang Perak

 

Memang unik Kelip-kelip di Kuala Sepetang ini kerana ia mempunyai 3 jenis Kelip-kelip yang berbeza. Di Kelip-kelip Kuala Sepetang, anda akan dapat lihat jenis Kelip-kelip yang menyala lama, menyala secara rawak dan menyala secara serentak.

Peluang nak ambil gambar Kelip Kelip Kuala Sepetang Perak memang susah. Anda memang memerlukan kamera profesional dan juga skil yang tinggi untuk merakam cahaya kelip-kelip tersebut.

MrJocko tak berjaya merakam gambar kelip-kelip di Kuala Sepetang walau menggunakan kamera dan video. Gambar kelip-kelip Kuala Sepetang ini MrJocko ambil dari Facebook Pak Abu, salah seorang Pegawai Hutan Jabatan Perhilitan terbaik di Kuala Sepetang.

Kalau anda cameraman profesional, apa kata ke Kuala Sepetang dan rakam banyak-banyak gambar kelip-kelip atau dolphin di sana. Sudah pasti ramai yang mencari gambar kelip-kelip dan dolphin Kuala Sepetang Perak.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s