Harga Melampau Mahal Motorola Nexus 6

Ada smartphone baru akan masuk ke Malaysia. Ia di kenali sebagai Motorola Nexus 6 dan ia adalah produk terbaru dari Motorola. Dari segi rekaan bentuk, ia nampak biasa, tetapi spesifikasi Motorola Nexus 6 ini memang dipertingkatkan dengan version yang upgrade dari kebanyakkan versi Nexus yan terdahulu.
Motorola Nexus 6 di sediakan sebagai smartphone terbaik untuk sesiapa sahaja dan khabarnya ia berharga RM3,399 seunit untuk top-spec versi 64GB / 3GB RAM.
Apa kelebihan Motorola Nexus 6? Jika korang seorang peminat Android yang fanatik, Motorola Nexus 6 ini punyai Android 5.0 Lollipop. Walaupun Android KitKat baru sahaja memasuki pasaran, Nexus 6 kini sudah mempunyai Lolipop.
Apapun secara peribadi, jika benar harga Motorola Nexus 6 di Malaysia dijual dengan harga RM3,399, ia adalah sesuatu yang terlampau mahal. Tidak kira lah jika smartphone ini mempunyai pelbagai ciri terbaik, tetapi pendapat peribadi MrJocko, sebarang smartphone yang melebihi nilai RM2,500 adalah smartphone untuk orang yang betul-betul berkemampuan dan kaya.
Untuk nilai RM3.399, baik dapatkan sebuah laptop MacBook Air 13 inci :) 
p/s : Banyak lagi smartphone yang hebat berharga di bawah RM1,000

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s