Ladang Buahan Rayner Stone Fruits Victoria : Semuanya Segar

MrJocko memang suka makan buah. Bila berpeluang singgah di Rayner Stone Fruits Estate ni, memang la satu yang sangat best. Satu ladang ini sangat besar dan mempunyai lebih 350 jenis pokok dan pelbagai buah seperti peaches, nectarines, plumsapricotstamarillopomegranatepersimmon, pepino, feijoaguavakiwi fruit, dutch medlar and pelbagai jenis citrus pada musim sejuk.
Rayner Stone Fruits ini dibuka untuk orang awam dan anda boleh ke sini untuk melihat kawasan ladang dengan menaikit kenderaan khas ini (tarctor ride) serta fruits picking.
Memandangkan ia sesuatu yang unik dan pengalaman baru, ia satu aktiviti wajib anda buat jika dah sampai area Yarra Valley dan Buxton, Victoria. Kalau tidak, nyesal sebab mungkin anda tak akan jumpa lagi tempat dan ladang sebagus ini.

Buah Plum

Tak dapat nak bayangkan dengan kata-kata bila MrJocko perbeluang dengan sendiri melihat pokok-pokok peaches, nectarines, plumsapricotstamarillopomegranatepersimmon, pepino, feijoaguavakiwi fruit, dutch medlar dan pelbagai jenis citrus depan mata. Paling teruja bila boleh petik sesuka hati buah mana satu yang nak di makan.


Untuk tiket masuk dan juga Tractor Ride di Rayner Stone Fruits Estate, anda dikenakan bayaran AUD25 untuk dewasa dan AUD18 untuk kanak-kanak. Bagi aktiviti dan pengalaman fruits picking, anda dikenakan bayaran AUD5 untuk setiap kilo yang anda petik. Sudah pasti buah ini sangat segar dan masih ‘crunchy’ sebab anda petik sendiri dari tangkai atau dahan. Sedap dan manis…




Buah Peach Kuning

Aiskrim Plum yang sedap!!!
Antara aktiviti yang paling best, bila dapat makan buah Peach ini terus dari pokok. Tak payah nak pegang, gigit jer terus masa kat tangkai atau dahan,,, Yum Yum !!!! Terima kasih buat Emirates dan Tourism Victoria atas jemputan ini🙂

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s