Layan Persembahan Buskers Di Perkarangan SOGO KL

Selepas populariti kumpulan Caliph Buskers yang sebelum ini selalu bermain muzik jalanan di perkarangan Sogo KL, ramai yang mula singgah santai di sini untuk menyaksikan persembahan muzik dari kumpulan Buskers yang perform di Sogo KL. 
Sebenarnya ada banyak kumpulan buskers atau pemuzik jalanan yang membuat persembahan di sekitar Sogo KL dan Jalan Tuanku Abdul Rahman, namun yang paling terkenal ialah Caliph Buskers dan juga Genji Buskers. 
Caliph Buskers dah di lamar oleh KRU Records selepas berjaya memukau semua penonton ketika Final AJL29 baru-baru ini. Genji Buskers pula masih di jalanan tetapi persembahan mereka tetap terbaik setiap kali melakukan persembahan tak kira di Sogo KL atau Bukit Bintang. 

buskers_di_kuala_lumpur

buskers_di_kuala_lumpur

buskers_di_kuala_lumpur
MrJocko semalam sempat singgah untuk menyaksikan persembahan Genji Buskers di perkarangan Sogo KL ketika jalan-jalan sekitar Jalan Tuanku Abdul Rahman. Show Genji Buskers biasanya bermula sekitar jam 9.30 malam dan berakhir jam 11.30 malam, selama 2 jam. MrJocko dengan kumpulan Genji Buskers ni selalu buat how di Avenue K setiap Isnin – Jumaat pada jam 4.00 petang. 
Untuk info, kumpulan buskers di area SOGO KL akan berkongsi masa dan jadual supaya semua orang ada peluang membuat persembahan di sini. 
Mungkin ramai yang tanya, bila show Caliph Buskers di Sogo KL atau di Bukit Bintang? Nampaknya makin susah nak lihat Caliph Buskers buat show di jalanan macam biasa sebab sekarang dah banyak tawaran show di merata tempat.
Personally, sekali sekala layan lagu persembahan buskers ni memang best juga. Banyak jenis lagu yang mereka perdengarkan kepada ‘penonton’ mereka dan kadang-kadang lebih sedap dari penyanyi asal.
So, kalau nak lihat KL waktu malam dan layan buskers, boleh la singgah di Perkarangan SOGO KL atau pun di Bukit Bintang berhadapan dengan area Maybank, InsyaAllah kat situ ada ramai buskers buat show setiap hari.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s