Aktiviti Santai Malam Di Dataran Merdeka

Sebenarnya di Kuala Lumpur ada banyak lokasi yang boleh anda singgah bersama keluarga jika malas nak keluar memandu jauh. Lokasi yang menjadi tumpuan ialah di Dataran Merdeka. Di sini, padang dan juga jalan di hadapan Bangunan Sultan Abdul Samad dibuka kepada umum setiap hari dan ada banyak aktivit menarik untuk keluarga di sebelah malam.
Padang Dataran Merdeka itu sendiri memang luas dan dibuka untuk aktiviti umum. Anda boleh membawa bola dan bermain bersama anak-anak dan kawan-kawan, anda juga boleh bermain ‘Lastik Cahaya’ yang memang ada dijual di sekitar padang dengan harga 3 pcs untuk RM10.

Jangan terkejut kalau anda ke sini, anda akan lihat ramai warga Kuala Lumpur dan juga pelancong bersantai di sekitar padang sambil menyaksikan anak-anak bermain-main di sekitar Dataran Merdeka. Kawasan ini memang luas dan sesuai untuk aktiviti samtai seperti ini lebih-lebih lagi jika musim cuti sekolah.
MrJocko singgah untuk bawa anak-anak main-main di sekitar Dataran Merdeka. Tak sangka di sini sekarang dah ada restoran yang dibuka 24 jam, ruang parkir percuma di tepi jalan bangunan Sultan Abdul Samad dan juga ruang padang permainan untuk kanak-kanak yang cukup luas.
Kalau anda berada di sekitar Kuala Lumpur, apa lagi, waktu malam boleh bersantai bersama keluarga dan kawan-kawan untuk melihat lampu-lampu serta melayan karenah anak-anak bermain di Dataran Merdeka ini.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s