Samsung Galaxy S6 Dan Galaxy S6 Edge Unpacked Malaysia

Samsung Electronic Co. Ltd yang merupakan nadi kepada Samsung Mobile hari ini dengan rasmi mengumumkan ‘new generation of galaxy’ (generasi terbaru Galaxy) dengan memperkenalkan Samsung Galaxy S6 dan Samsung Galaxy S6 Edge di Barcelona, Sepanyol. 
MrJocko turut sama hadiri majlis Samsung Galaxy S6 Dan Galaxy S6 Edge Unpacked Malaysia, Live Viewing Party bermula seawal jam 12.00 tengah malam 2 Mac 2015 ( bersamaan 5.00 petang, waktu Barcelona, 1 Mac 2015).

Samsung Galaxy S6 dan Galaxy S6 Edge

Pelancaran Samsung Galaxy S6 Dan Galaxy S6 Edge Unpacked 2015 ini memang meriah dan dihadiri oleh ribuan wakil media dari seluruh dunia termasuk Malaysia. Samsung kali ini masih berbangga dengan produk terbaru mereka yang sememangnya TERBAIK melebihi jenama Smart Phone jenama lain yang menyaingi mereka.
Samsung Galaxy S6 Dan Galaxy S6 Edge ternyata mempunyai banyak ciri-ciri terbaik antaranya adalah rekaannya ‘curve’ yang berbeza dan terkini, 5.1″ Skrin Kualiti Terbaik, Gorilla Glass Body, 16MP Kamera depan dan 5MP Kamera belakang dan banyak lagi fungsi lain yang terbaik.
Ciri-ciri lain yang menarik perhatian MrJocko pada Samsung Galaxy S6 dan Galaxy S6 Edge ini termasuk Security yang membolehkan ia menjadi Pembayar yang baik dan selamat serta kuasa mengecas bateri 50% lebih cepat dari iPhone 6. 
Untuk anda yang sukakan gambar yang cantik dan imej video yang tinggi, Samsung memberi jaminan, kualiti gambar dari kamera Samsung Galaxy S6 dan Galaxy S6 Edge ini jauh lebih baik dari kualiti iPhone 6.

Samsung Galaxy S6 Galaxy S6 Edge Unpacked Barcelona

Samsung Galaxy S6 Galaxy S6 Edge Unpacked Barcelona

MrJocko sempat merasa dan melihat sendiri dua produk terbaru dari Samsung Electronics Co. Ltd ini dan memang teruja untuk mencuba dan review smartphone ini di masa akan datang. Harga untuk satu unit Samsung Galaxy S6 dan Galaxy S6 Edge ini di Malaysia belum diumumkan. Tetapi secara peribadi MrJocko menjangkakan Galaxy S6 akan dijual dengan harga sekitar RM2,299 dan Samsung S6 Edge sekitar RM2,599.
Kedua-dua smart phone dari Samung ini akan mula dipasarkan disesetangah negara pada 10 April 2015 dan ia dijangka akan sampai di Malaysia pada tarikh yang sama.
Anda berminat boleh menunggu untuk memilih samada untuk 32GB, 64GB atau 128GB storan dan terdapat dalam warna White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum dan juga Blue Topaz (Glaxy S6 only) serta Green Emerald (Galaxy S6 Edge only).

29 komen pada “Samsung Galaxy S6 Dan Galaxy S6 Edge Unpacked Malaysia”

  1. Apasal la Samsung S6 tu nak tukar design telepon tu, dahlah skrg xde SD kad slot, bateri pon xleh cabut keluar. Apa beza kalau bateri tu boleh cabut dgn xleh cabut?? Performance telepon tu ade beza ke kalau dia tukar ke non-removable bateri??

  2. dh baca beberapa forum dn blog kate s6 xde external storage dgn batteri xleh dicabut
    ape benda ni asal samsung gitu nk ikut competitor mrk ke cam apple je
    dh gune s5 lame masih berfungsi xyah la beli benda ni

  3. Smartohone yg battery tak boleh tangal biasanya design lebih classy sikit dan elegant jugak.. Kalau tak, namapk mcm phone biasa je.. tak de apa2 special. So sbb tu lah pengeluar nak buat phone yg slim kalau letak batt yg boleh tangal tak leh jadi slim jadi gemuk bolehlah..hihi

  4. dgn bateri yg xleh cabut ni, s6 dpt nipiskan fon.. cuba korang pegi compare dgn galaxy2 yg lain, s6 ni sng masuk poket,, dgn bateri ni pon samsung buat fungsi baru yg buat caj bateri cepat! klau caj utk 10 min, blh tahan 4 jam.. Sbb bateri pon xley cabut, so sd kad skrg xley cucuk.. xpi ni bkn x baik, ak rasa ni jauh lbh baik dr sblm ni.. sbb da “internal memory” so processor nak baca data, jauh lebih cepat..

  5. mmg benci dgn cover belakang samsung design lama, asyik tercabut siap dgn bateri bila jatuh smartphone tu. buang masa nak letak balik dan restart lagi.. Skrg design baru sy rasa bagus la, sebab bateri xleh nak cabut, jatuh pon elok la bateri takkan keluar nanti. Malu betul bila jatuh telepon bateri dan cover semua berterabur kat public.

  6. klao performance batteri dh slow smue camne nk tkr baru kena pegi service center ke utk tkr 1 battery je
    aq suke travel pegi redah hutan klao nk bawa powerbank kn besar dn berat. lbh suka klao bawa batteri spare je. aq suka camera s6.

  7. Batt yang tak leh tanggal biasanya dibuat dari steel, so kelihatan lebih classy dan elegant sikit lah.. So smartphone skrg lebih nipis sbb batt-nya yang tak boleh tanggal takkan kelihatan tebal.

  8. I rasa sbb S6 punya batt X leh tanggal kerana tak nak kita tanggal batt sesuka hati je.. Pengeluar tak nak kita guna batt yg tidak sah sbb macam ni phone akan cepat rosak dan hardware dalaman pun akan corrupt.

  9. Skrg ni byk smartphone kat pasaran semua pon guna non removable bateri, mcm iphone, htc. Samsung manufacturer tu buat mcm ni sbb nak bertanding dgn manufacturer yg lain kat pasaran, tapi mmg non-removable bateri lagi bagus drpd removable bateri la. byk kebaikan tu, tak byk problem sgt.

  10. The first time I heard Samsung S6 can support wireless charging it make me feel incredible . But actually Wireless charging cannot function without connect to electric. S6 has non-removeable battery and no SD card for extra memory space.S6 no waterproof but S5 is waterproof. Really speechless!

  11. I heard many people comment that S6 has non-removable battery or no expandable SD storage but I think it’s not an issue. IPhone also have the same features but there are still many people using iPhone.S6 took all features away but they still improve a lots in its camera features. Both S6 have 16MP for rear camera, 5MP for front camera, quick launch, tracking autofocus and f1.9 lens.

  12. I wasted my leisure time read a lots of information and articles about Samsung S6. S6 has much improved mostly on its features. The latest wireless pad also can be found in cafes and places like McDonald.

  13. It sound like in our country does not found any wireless pad. As a S6 users where should I charge my phone if my phone is low battery? I still preferring to USB portable charger since we can use our power bank in emergency cases.

  14. S6 smartphone manufacturers has try their best. They have created both S6 support wireless and portable charging. The S6 edge parts I will be able to select five colors representing five different group in my contacts. The screen will light different color when someone calls. Both Samsung S6 and Samsung Edge also come in a fourth color option, with the S6 coming in bright blue and the S6 EDGE coming in a deep green.

  15. DDR4 3GB RAM that use by S6. Fastest performance can expect from it.Normal phone need spend around 4 hrs to fully charge the phone but S6 only spend 10 mins to charge the phone. This is because S6 has a fast-charge mode.

  16. New features of fingerprint sensor and Samsung Pay are both new features of samsung. Feel there is a huge improvement from samsung. I love it.
    Really cant wait for Samsung S6 to launch.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s