Kondom : Benda Wajib Ada Dalam Hotel Di Thailand

Sekiranya anda selalu melawat negara Thailand dan bermalam di mana-mana resort atau hotel di Thailand, lebih-lebih lagi resort atau hotel yang bertaraf 2 bintang ke atas, selalunya pihak resort atau hotel akan menyediakan satu paket Kondom di dalam bilik hotel. Paket kondom ini biasanya akan di letakkan di ruang mini bar bersama ruangan kudapan atau junk food di dalam bilik hotel.
Kondom adalah antara benda yang wajib ada dalam bilik hotel di Thailand. Memandangkan ramai pelancong asing datang ke Thailand saban tahun dan salah satu sebabnya adalah kerana hiburan ‘night entertainment’.

Untuk info anda, paket kondom yang diletakkan di ruang mini bar hotel yang anda menginap adalah bukan percuma. Ia biasanya akan di kenakan bayaran mengikut kadar hotel. Antara tujuan utama pihak resort atau hotel meletakkan kondom sebagai salah satu benda wajib di dalam resort atau hotel mereka adalah untuk mempromosikan ‘safe sex’ dan mengelakkan tetamu mereka dari menghadapai masalah di kemudian hari.
Jadi, jika anda melihat sepeket kondom di dalam hotel anda di Thailand, ia bukan percuma, sebaliknya ia perlu di bayar. Dan tujuan resort atau hotel bukan lah untuk menggalakkan ‘sex’ tetapi ia lebih kepada menganjurkan kepada tetamu mereka supaya berhati-hati dalam aktiviti sex.
Memang di Thailand, industri hiburan dan ‘gadis teman tidur’ adalah sesuatu yang sah di sisi undang-undang, tetapi ramai pihak hotel mengambil berat tentang aktivit yang sihat.
So, kalau ternampak paket kondom di dalam hotel, nak guna kena bayar yer…

1 komen pada “Kondom : Benda Wajib Ada Dalam Hotel Di Thailand”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s