Pulut Mangga Thailand Asli Yang Sedap

Pulut Mangga Thailand memang ramai yang suka. Tak percaya, boleh tanya sesiapa sahaja yang pernah melancong ke Thailand khususnya. Ini kerana, pulut mangga yang sedap memang berasal dari Thailand. Di negara kita pun banyak, tetapi tetapi tak sama kualiti dengan rasa sedap pulut mangga di Thailand.
Ada banyak sebab kenapa pulut mangga di Thailand lebih sedap berbanding yang selalu kita makan di Malaysia. Antaranya keran pemilihan beras pulut yang bermutu tinggi, jenis buah mangga kuning khas untuk pulut mangga serta cara masak santannya yang betul membuatkan pulut mangga tersebut sangat sedap.
pulut_magga_sedap_thailand

pulut_magga_thailand_sedap
Kalau anda melancong ke Thailand, ada banyak jenis hidangan pulut mangga yang boleh anda lihat. Kalau yang asli, pulut berwarna putih jernih dan nampak sangat berkilat. Mangganya pula adalah mangga jenis khas dan bukan jenis biasa. Santannya pula dimasak dengan camputan santan dan juga tepung jagung. Kalau di Thailand, Pulut Mangga ini juga dikenali dengan nama Khao Niaow Ma Muang.

Jika anda nak cuba untuk masak pulut mangga ini, boleh cari resipi terbaik di internet. Ada banyak resipi pulut mangga Thailand yang dikongsi di laman blog resipi. Kalau dah pandai masak pulut mangga Thailand, senang la nak makan sendiri kan???


resipi_pulut_magga_thailand

pulut_magga_thailand

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s